PrimariaMea
Şedinţa serviciilor primăriei din 17 aprilie Image
18 apr. 2018

Şedinţa serviciilor primăriei din 17 aprilie

La ședința din 17 aprilie, s-au adus mulţumiri celor implicaţi în procesul de amenajare a covorului din faţa catedralei. În cadrul şedinţei, s-au prezentat listele străzilor care au fost reparate și drumurile unde urmează să fie aplicate marcaje rutiere. În mod tradițional, au fost prezentate rapoartele privind menţinerea ordinii publice şi situația epidemiologică şi au fost analizate plângerile parvenite de la cetăţeni.

 

COVORUL DIN FLORI

 

Silvia Radu a mulțumit angajaţilor Î.M. „Spații Verzi” care au asamblat covorul de flori din faţa catedralei şi a solicitat ca în procesul de repartizare a florilor prin alte parcuri, acestea să fie tratate cu grijă.

Primarul interimar speră că această tradiție va fi păstrată şi în următorii ani, anume în săptămâna dintre Paști şi Paştile Blajinilor.

 

REPARAŢIA CURENTĂ A DRUMURILOR DIN MUNICIPIUL CHIȘINĂU

 

De la începutul lunii aprilie, drumarii au intervenit pe 20 străzi din capitală, iar suprafața totală asfaltată este de circa 10 mii de metri pătrați. De asemenea, au fost executate lucrări de asfaltare a căilor de acces în 12 suburbii, în volum de circa 2500 metri pătrați. În perioada, 17 aprilie - 21 aprilie serviciile municipale vor interveni pe 8 străzi principale din capitală și pe drumurile din 9 localități suburbane din componența municipiului Chișinău.

Listele străzilor pe care s-a intervenit şi unde urmează să fie drumurile reparate, sunt prezentate în acest raport.

vezi aici

 

APLICAREA MARCAJULUI RUTIER

 

Adrian Boldurescu, directorul Î.M. Regia „Exdrupo" a explicat că aplicarea marcajului a început abia la mijlocul lunii aprilie din cauza condițiilor meteo. Drumarii vor interveni prioritar pe trecerile pietonale din preajma școlilor şi a grădinițelor din zonele cele mai periculoase. De asemenea, în această săptămână se va aplica marcaj rutier după cum urmează: marți - tronsonul șos. Muncești - str. Valea Crucii, miercuri - tronsonul Valea Crucii - șos. Muncești, joi - Valea Crucii - Cuza Vodă, vineri - Cuza Vodă - str. Trandafirilor, sâmbătă şi duminică - tronsonul str. Trandafirilor - bd. Ștefan cel Mare.

Prezentarea schiţelor marcajelor rutiere poate fi studiată aici.

MENȚINEREA ORDINII PUBLICE

 

Pe parcursul ultimelor 2 săptămânii, pe teritoriul municipiului Chișinău au fost înregistrate 210 de infracțiuni, dintre care 153 au fost descoperite pe parcursul a 24 de ore. Totodată, au fost descoperite 28 de infracțiuni săvârșite anterior.

În perioada de raportare, au fost întocmite 1100 procese contravenționale și aplicate amenzi în mărime de 680 de mii de lei, dintre care 124 de mii de lei s-au achitat pe parcursul a 72 de ore.

Au avut loc 29 accidente rutiere, în urma cărora 34 de persoane au rămas traumatizate, iar 3 persoane şi-au pierdut viața.

 

SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ

 

În perioada 2 – 8 aprilie au fost înregistrate aproximativ 2642 cazuri noi de infecții respiratorii virale acute şi 19 cazuri de gripă sezonieră. S-au atestat 1751 de cazuri de îmbolnăvire la copii (1098 de cazuri la copii sub 6 ani). Au fost internate în spitale 72 de persoane, dintre care 51 de copii.

 

SOLUŢII PENTRU SESIZĂRILE CETĂȚENILOR

 

1. S-a prăbușit un podeț din str. Vasile Lupu, care asigura accesul la case

Pentru asigurarea securităţii, podeţul a fost blocat cu blocuri mari de beton, iar primăria va include reparaţia acestui obiect în planul de acţiuni pentru perioada următoare.

2. Pe str. Vadul lui Vodă 151, lângă stația de așteptare a transportului public, lipsește trecerea de pietoni

Schiţa a fost eliberată, iar pe parcursul acestei săptămâni vor fi aplicate marcajele rutiere şi instalate indicatoarele.

SESIZĂRI DE LA CETĂŢEN

1. Problemă cu transportul public care face conexiunea dintre sectoarele Ciocana şi Centru, unele rute sunt pustii, altele supraaglomerate

Situaţia va fi analizată, iar eventual, troleibuzele mai puţin aglomerate, vor fi redirecţionate.

2. O porţiune din strada Hanul Morii nr.1 este într-o stare depolrabilă

Pretorul sectorului Botanica va examina problema.

3. Terenul de joacă din strada Suceviţa 36/2 s-a transformat într-o parcare pentru maşini

Pretorul sectorului Buiucani va interveni.

4. Nu există iluminat public în strada Lomonosv numerele 39, 41 şi 43

Situaţia va fi examinată.

5. Craterul format  în strada Pietrarilor  încă nu a fost acoperit

Î.M. Regia „Exdrupo" va examina situaţia.

Puteți urmări video de la ședință aici:

 

Responsabilă: Alina Vodă


Publicat de:

Distribuie