PrimariaMea
Ședința CMC din 9 martie 2016 Image
09 mar. 2016

Ședința CMC din 9 martie 2016

Preşedintele ședinței, consilierul PSRM Maxim Lebedinschi, a anunțat că au existat solicitări, inclusiv din partea executivului Primăriei, de a amâna ședința pentru data de 17 martie, ora 10:00. Motivele invocate au fost lipsa raportorilor la subiectele din ordinea de zi, precum și faptul că subiectele care urmau a fi examinate necesită mai mult timp pentru a fi prezentate de către executiv și examinate de către consilieri.

„Noi vorbim despre întrebări care sunt de o importanță majoră, care pot să impună și cheltuieli bugetare și care, într-un fel sau altul, necesită o pregatire minuțioasă”, a precizat Lebedinschi.

Ion Ceban a menționat că raportorii care lipsesc trebuie disciplinați pe viitor și a solicitat secretariatului să informeze în scris toți cei care sunt înscriși pe ordinea de zi despre necesitatea de a se prezenta.

Printre subiectele care urmau a fi discutate se numără:

– Situația creată în cadrul instituțiilor de învățământ municipale (înmatricularea copiilor în instituțiile preșcolare municipale; transmiterea, cedarea, demolarea clădirilor instiuțiilor preșcolare municipale; activitatea combinatelor de alimentație publică; concursurile de angajare a directorilor de instituții de învățământ)

– Introducerea votului electronic la ședințele Consiliului municipal Chișinău;

– Eliberarea din funcție a dlui Mihai Moldovanu, șef al Direcției sănătății;

– Raportul cu privire la achitarea compensațiilor în transport public urban pentru anul 2015 -2016;

– Raportul cu privire la achitarea compensației pentru perioada rece a anului a agentului termic pentru 2015 – 2016;

Pentru amânarea ședinței pentru data de 17 martie 2016, ora 10:00, au votat toți consilierii prezenți la ședință: 19 PSRM, 5 PPEM, 1 PCRM și independentul Ion Ștefăniță. Consilierii din fracțiunile PL și PN, precum și reprezentanții partidelor PLDM și PD nu au fost prezenți la ședință.

9-martie


Publicat de:

Distribuie