PrimariaMea
NE EXTINDEM LA DURLEŞTI Image
26 sept. 2019

NE EXTINDEM LA DURLEŞTI

Locuitorii Durleștiului vor o administrație publică locală care să le rezolve problema drumurilor și trotuarelor, transportului public şi a murdăriei. Echipa Primăria MEA vrea să aducă cetățenii mai aproape de administrația publică locală, astfel ca prioritățile lor să devină prioritățile aleșilor. Din septembrie, ne extindem într-o nouă suburbie, după Codru - la Durlești și îi invităm pe toți cei care vor o comunitate mai bună să se implice. 

Locuitorii orașului Durlești se confruntă aproape cu aceleași probleme ca locuitorii orașului Chișinău și a celorlalte suburbii: ei vor drumuri și trotuare, transport public calitativ şi curățenie.

În același timp, peste 60% din locuitori nu sunt satisfăcuți de activitatea Primăriei - date aflate în urma unui sondaj reprezentativ, realizat în municipiul Chișinău, dar cu o cercetare aprofundată și în Durlești. Totodată, marea majoritate a populației nu este informată nici despre activitatea Primăriei, nici despre cea a consiliului local. 

Un lucru însă ne-a surprins, dar și ne-a motivat să venim anume în Durlești: 57% din respondenții din orășel au spus că sunt interesați să comunice cu un consilier local cel mai mare procentaj dintre toate suburbiile chestionate, dar și din orașul Chișinău. Mai mult, cetățenii s-au arătat interesați de interacțiunea cu administrația publică locală și anume: întâlniri publice/ieșiri în teren pentru discuții cu cetățenii, dezbateri publice unde consilierii prezintă proiecte iar cetățenii spun părerea și ședințe de audiere a cetățenilor. 

Un alt lucru a fost important în decizia noastră, vom lucra cu o cetățeană responsabilă, implicată în activitățile Durleștiului, cu o mare dorință și motivație de a schimba lucrurile: Veronela Pruteanu. Ea va fi organizatoarea noastră de comunitate, adică va comunica cu cetățenii, va identifica împreună cu ei probleme locale, ulterior, vor comunica cu autoritățile și vor încerca să le rezolve. Suntem bucuroși că ea s-a alăturat echipei noastre și suntem siguri că Durleștiul va deveni un oraș mai bun în urma implicării ei și a locuitorilor. 

Deocamdată, pe pagina noastră de Facebook puteți urmări cine sunt candidații la alegerile locale și ce propun ei pentru Durlești. După alegeri, vom monitoriza și explica ce se întâmplă în Consiliul Local din Durlești, care sunt proiectele de decizii, cum votează aleșii locali și vom căuta împreună cu cetățenii metode de implicare în procesele decizionale. Dacă vrei să te alături grupului nostru de inițiativă, completează  acest chestionar.

Considerăm că un oraș bun este un efort comun, ne bazăm pe implicarea rezidenților, iar noi promitem că activismul local înseamnă doar câteva ore de lucru de pe lună. 

 


Publicat de:

Distribuie