PrimariaMea
Lansarea platformei comunitare „PRIMĂRIA MEA” Image
23 mar. 2016

Lansarea platformei comunitare „PRIMĂRIA MEA”

La  22 martie 2016, grupul de inițiativă PRIMĂRIAMEA a lansat prima platformă comunitară online din Republica Moldova care are scopul să faciliteze comunicarea dintre chișinăuieni și consilierii din Consiliul Municipal. 

La eveniment au fost prezenți atât consilieri municipali, cât și reprezentanți diplomatici, activiști civici și jurnaliști. Aceștia au apreciat ideea unui proiect care să contribuie la comunicarea eficientă dintre locuitorii orașului și consilieri.

IGOR8980

"Este o inițiativă foarte importantă. Aleșii locali trebuie monitorizați de societatea civilă. Voi ne-ați votat, deci noi trebuie să lucrăm în interesul cetățeanului și în interesul orașului. Este important la nivel de oraș să avem o dezvoltare locală durabilă, iar ca să avem această dezvoltare e necesar să existe comunicare între societate civilă, executiv și legislativ." a declarat consilierul municipal Ion Ștefăniță la evenimentul de lansare.

IGOR8976

Activistul civic Vitalii Voznoi a menționat că „este important ca oamenii să vadă cum se manifestă fiecare consilier. ”

Platforma comunitară PRIMĂRIAMEA vrea să asigure o comunicare eficientă și transparentă între chișinăuieni și consilierii din cadrul Consiliului Municipal Chișinău.

• Prin a informa oamenii cine sunt consilierii lor;

• Prin a asigura un dialog elementar dintre cetățeni și consilieri;

• Prin a urmări și prezenta activitatea Consiliului Municipal;

• Prin a prezenta instrumente prin care oamenii pot să își facă vocea auzită;

• Prin a ajuta consilierii municipali să afle și să înțeleagă problemele reale ale cetățenilor.

IGOR9002

Mai multe poze de a eveniment puteți găsi pe pagina noastră de facebook.

Platforma este realizată de voluntarii proiectului CHALLENGER, iată de ce invităm persoanele care ar vrea să se implice în această inițiativă să aplice accesând pagina Implică-te.

 

 


Publicat de:

Distribuie