PrimariaMea
Fracțiunea PSRM propune încheierea ședinței din 11 februarie 2016 Image
12 mai 2016

Fracțiunea PSRM propune încheierea ședinței din 11 februarie 2016

Consilierul fracțiunii PSRM, Ion Ceban, a propus încheierea ședinței din 11 februarie 2016 și setarea unor noi priorități. Acesta a propus reexaminarea întrebărillor de pe ordinea de zi din 11 februarie 2016 și începerea unei noi ședințe care să fie constituită din prioritățile acestui oraș. Acesta a menționat că ședința durează prea mult, iar punctele de pe ordinea de zi nu reprezintă aceste priorități.

”Astăzi sunt mult prea multe subiecte prioritare cum ar fi Regulamentul privind constituirea și funcționarea Consiliului Municipal Chișinău, reforma primăriei, votul electronic, bugetul local, taxele locale, moratoriul stabilit pentru benzinăriile care se construiesc pe străzile Melestiu și Calea Ieșilor, insă noi ne ocupăm de terenuri ” a declarat Ion Ceban.

Consilierul a mai precizat că în cazul în care propunerea lui de a trimite spre reexaminare ordinea de zi  din 11 februarie 2016 nu va acumula numărul necesar de voturi, fracțiunea PSRM se va retrage din ședință și va reveni doar atunci când  se vor discuta prioritățile menționate mai sus.

În acest sens, părerile consilierilor au fost împărțite. Drept replică,  consilierul liberal Ion Cebanu a zis că ședința nu poate fi întreruptă doar din moftul cuiva și că până acum consilierii au pierdut timpul pe audieri și dezbateri publice.

În urma mai multor discuții și dezbateri, consilierii nu au votat propunerea fracțiunii PSRM și au continuat lucrul conform ordinei de zi.

Ordinea de zi a fost aprobată la ședința CMC din 11 februarie 2016. De atunci au avut loc 10 întruniri ale consilierilor, care au reușit să examineze 63 din cele 81 de chestiuni incluse în ordinea de zi.

 


Publicat de:

Distribuie