PrimariaMea
Fracțiunea PPEM propune demiterea lui Dorin Chirtoacă prin organizarea unui referendum Image
14 apr. 2016

Fracțiunea PPEM propune demiterea lui Dorin Chirtoacă prin organizarea unui referendum

Chiar dacă PPEM l-a susținut oficial pe Dorin Chirtoacă în turul doi al alegerilor locale din iunie 2015, astăzi, la ședința consiliului municipal, Oazu Nantoi a venit cu o declarație prin care fracțiunea PPEM cere organizarea unui referendum privind demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general al mun. Chișinău.

„Constatăm că primarul nu respectă comunitatea locală, încalcă normele morale și etice, iar asta constituie un motiv pentru referendum de demitere a primarului. PPEM vine cu inițiativa de revocare a lui Dorin Chirtoacă prin referendum în ziua de 30 octombrie, tot atunci când are loc alegerea șefului statului. Vom economisi banii publici astfel. Ajunge, PPEM nu vrea ca într-un stat captiv și Capitala să devină captivă”, a conchis Oazu Nantoi.

Propunerea a fost susținută de către fracțiunea Partidului Nostru și Fracțiunea Partidului Socialiștilor.

Conform articolului 180 din Codul Electoral, referendumul local poate fi iniţiat:

a) de 1/2 din numărul consilierilor aleşi, iar în cazul revocării primarului prin vot secret -  de 2/3 din numărul consilierilor aleşi;

b) de primarul satului (comunei), sectorului, oraşului  (municipiului), cu excepţia cazului cînd se iniţiază referendum pentru revocarea primarului;

c) de autoritatea  reprezentativă a unităţii administrativ-teritoriale cu statut special;

d) de 10 la sută din numărul cetăţenilor cu drept de vot care domiciliază pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale respective.

Sursă foto: www.unimedia.md


Publicat de:

Distribuie