PrimariaMea
APEL DE PARTICIPARE: Voluntariat pentru comunități mai puternice Image
29 apr. 2024

APEL DE PARTICIPARE: Voluntariat pentru comunități mai puternice

Ai o idee de voluntariat? Vrei să organizezi o activitate pentru localitatea sau comunitatea ta? Aplică la programul voluntar.md și beneficiază de mentorat și suport financiar.

Organizațiile și grupurile de inițiativă din raioanele Bălți, Drochia, Edineț, Fălești, Cahul, Cantemir și Leova sunt invitate să participe la programul voluntar.md. În perioada iunie – septembrie 2024, participanții și participantele vor propune și implementa activități de voluntariat care să contribuie la soluționarea unei probleme din localitate.

Persoanele și organizațiile selectate vor beneficia de instruiri, mentorat și ghidare pentru a identifica problema, a planifica activitatea de voluntariat, a implica comunitatea, a organiza voluntari și propune soluții pe termen lung pentru rezolvarea problemei. Instruirile vor avea loc atât online, cât și fizic în localitate. Pentru realizarea activității de voluntariat, șase participanți vor beneficia de suport financiar în valoare de 6000 lei.

În luna septembrie, vom organiza împreună un forum în cadrul căruia vom împărtăși experiențele, vom discuta idei de promovare a voluntariatului și implicare a comunității în soluționarea problemelor locale. 

Prima întâlnire cu participanții și participantele preselectate va avea loc online pe data de 23 mai 2024. Pentru a participa în program, persoanele și organizațiile interesate trebuie să completeze acest formular până pe data de 12 mai 2024: https://forms.gle/6c77QFtGj9vMJTK4A

 


Activitatea se desfășoară în cadrul proiectului Voluntariat pentru comunități mai puternice implementat de AO Primăria Mea și inițiativa Moldova pentru Pace, fiind posibilă datorită suportului generos din partea poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

 


Publicat de:

Distribuie